Jag har precis skickat in våra önskemål (Första, andra och tredje val) om uppträdanden till Kultur i Vården. Vi får ett uppträdande under hösten och ett senare mot vintern. Alltid så spännande att se vilka artister vi har turen att få besök av! håller tummarna för att vi både får en artist och en dansgrupp på besök!

Vi kommer fortsätta att låna Minneslådorna som jag verkligen fascineras av vad de kan skapa social samvaro! Lådorna är sammansatta efter olika teman och fyllda med gamla föremål som leder till att gamla minnen väcks och samtal startar. Ex på teman är: Bondgård, Kvinna förr, Herrar, Tvätt, Verktyg. Det finns 33st teman och dessa lådor cirkulerar inom äldreomsorgen.

Till hösten har vi fått förfrågan om vi vill delta i ”Möten med minnen” som är ett musei-projekt för dementa. Att få tillgång till kulturen på ett anpassat och lätttilgängligt sätt med specialpedagoger på tider när det är en massa andra i rörelse på samma plats utan besöket ges tid och plats och anpassas efter den specifika gruppen. Detta pågår i flera av Sveriges kommuner. Det låter verkligen spännande så vi ska sitta ner och se hur vi kan delta i det.

Trevlig helg!

Sanna