Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Just nu sjunker temperaturen och vinden är kallare. Ingen snö än men en hel del regn.

Vi fortsätter att ha evenemang utomhus. Här närmaste väntar Sandelskas julmarknad, Julmusik med Kent Wennman samt uppträdande med trubaduren Puch. Vid fint väder så är det också många som uppskattar att komma ut på promenader i närområdet. Vi fortsätter också med utflykter med Attendobussen till olika delar av Uppsala med omnejd.

Något vi har märkt är de äldre som bor hos oss lätt fryser och att de då inte vill gå ut vilket gör att de missa massa roligt. Vi har alltid filtar som delas ut som extra förstärkning mot kylan men ofta räcker de inte till för att värma och hålla värmen.

Vi vill därför uppmuntra er närstående till att se över den äldres ytterkläder. Se gärna till att det finns varma vantar, mössa, halsduk, vinter jacka, varma överdragsbyxor/kjol och även tofflor eller skor som är varma.

Om personen sitter i rullstol eller har svårt att röra sig av annan anledning så är någon form av överdrag som är flexibla att föredra. Det finns exempelvis byxor eller kjolar som har dragkedja längst sidorna på benen. Det finns också specialsydda kläder för personer som sitter i rullstol exempelvis benpåsar eller specialsydda vinterbyxor. Kom ihåg att kläderna gärna får vara i någon större storlek då de dels håller värmen bättre men också är lättare att klä på och av. Poncho i olika varianter kan även det vara ett alternativ då det regnar eller är kallt. Lätt att klä på och av och man får plats med ordentliga kläder under, kanske till och med en extra jacka.

Nedan har ni några länkar till typer av kläder samt ställen där dessa kläder säljs. Söker ni på internet kommer ni med säkerhet att finna fler varianter och i olika prisklasser.

Vill ni ha tips och råd vad för kläder som skulle underlätta för din närstående så går det bra att kontakta AT Ann-Kristine på ann.kristine.kristiansen@attendo.se eller 070-234 64 40.

Vinterbyxa, dam

Vinterkjol

Vinterbyxa, herr

Klädvalet