Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

December:

December är en härlig månad när vi äntligen börjar plocka fram lite ljus för att lysa upp i mörkret. Vi fick lite snö under månaden även om julafton blev grön. Solen tittade också fram vid några tillfällen. Vi fick njuta av luciatåg, julmat, nobel lunch, spa och sist men inte minst tomten och tomtemor som kom till alla boende med julklappar. Nyår spenderades med god mat.

November:

När november kom så bytte vi uteaktiviteter mot inne, vi bakade mera, tittade i minneslådorna, hade julmarknad och fikade. Vi uppmärksammade alla helgons dag med fina dekorationer och ljuständning på balkongerna.

Oktober:

i oktober köptes det in fler höstblommande blommor som vi planterade, samtidigt började vi att rensa rabatten som är belägen mitt i trädgården. Det var flera boende som kom ut och rådgjorde med oss vart bärbuskarna skulle planteras och hur blommorna skulle stå för att de skulle trivas. Det är roligt att vi i detta hur har så mycket samlad kunskap som kan komma till nytta vid sådana här tillfällen. Vi tittade också på film, sjöng allsång med AKO och Grosse, tränade vår balans och umgicks.

September:

September månad bjöd på kräftskiva och surströmmingsfest. Detta år hade vi möjligheten att vara ute i trädgården. Vi parade ihop oss med Cykling utan ålder som kom hit med 5 st cyklar så att vi kunde ge oss iväg med ett helt gäng till Disagården och fika. Vi anordnade också en kulturdag där vi fick njuta av musik, kläder och mat från olika delar av världen.

Augusti:

Grödorna växer och vi tar vara på JAS-perioden och trimmar våra buskar, häckar och träd. Det blev väldigt fint när det var klart. Vi fortsätter också att vara ute så mycket vi kan och orkar för att njuta av sommaren.

Juli:
I juli njöt ni av sommaren! Vi grillade lite korv, spelade musik, sjöng allsång och njöt ute i trädgården. Vi passade också på att uppmärksamma pride.

Juni:

Midsommarmånaden kom och med den grönskade trädgården. Vi hade mycket blommor att välja på till vår midsommarstång som vi klädde tillsammans. Vi fick besök av vaktelhöns och en vårdhäst. Vi planerade ytterligare grödor i trädgården och vi satte upp nya tavlor runt om i huset. Vi lånade parcykeln och tog oss runt i området på denna, vi tog oss till och med bort till Gamla Uppsala för att titta på högarna och de fina miljöerna.

Maj:

Maj bjöd på fint väder. Vi fick hjälp att reparera gräsmattorna efter föregående års torka. Vi vattnade, vattnade och vattnade för att få tillbaka våra fina gräsmattor. Vi hade också brukarråd och alla som ville fick möjlighet att rösta i EU-valet. Några av de många aktiviteter under månaden var Attendolunken, indisk dans, utevistelse, golf och plantering.

April:

Med april kom påsken som firades med ris, god mat och påskkärringar. Vi började plantera och Farmor och Farfar flyttade in.

Mars:

I mars månad fick vi njuta av Alice Babs härliga musik framförd av hennes dotter, Titti. Vi bakade, umgicks och så fanns det en möjlighet att inhandla vårkläder av SeniorShopen.

Februari:

Under februari kunde vi börja njuta av solen utomhus. Det blev promenader, korvgrillning och fika med varm choklad. Under månaden firade vi alla hjärtans dag och vi dekorerade om i huset.

Januari:

I januari kastade vi ut julen och påbörjade det nya året med att baka och fika gott. Vi lyssnade också på musik och njöt av färska blommor på tulpanens dag.