Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Nu känns det att hösten har kommit, även om vi idag har kunnat sitta ute i trädgården och njutit av solen så kan vinden och kvällarna vara kalla.
Vi har fått in lite höstblommor i några krukor i trädgården men pelargonerna får stå kvar så länge de orkar.
De senaste veckorna har vi haft en hel hög olika aktiviteter. Här kommer ett axplock. Ponnyn Nisse har varit på besök vilket var mycket uppskattat. Vi har också gett oss ut på cykelturer runt om i omgivningarna. I förra veckan hade vi öppet hus. Det var flera som kom och hälsade på för att se hur vi har det. Vi bjöd på nygräddade våfflor till besökarna samt till de boende. Tyvärr var vädret inte riktigt med oss så hälsoinspiratören Parwen fick flytta våffelstugan både en och två gånger på grund av regn men humöret var glatt och vi hade det trevligt.
Det har också funnits möjlighet att förstidsrösta i valet för de som velat.
Vid förra brukarrådet nämnde några boende på plan 1 att det vore trevligt med högläsning, därför har vi nu några torsdagar läst ur en bok som heter Sköna Maj. En trevlig bok om gammal kärlek och roliga upptåg. Det har varit uppskattat och det finns planer på att fortsätta detta även efter att denna bok tagit slut. Vi har varit i kontakt med biblioteket som har skickat med nya högläsningsböcker i samband med denna månads bokleverans.
Idag har vi suttit ute i trädgården och haft rörelseträning. Solen värmde så skönt att det var ingen som ville gå in därför blev det också lite spontan allsång efter träningen.