Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nu var det ett tag sedan vi skrev här och ni som också följer oss på sociala medier vet att det händer saker hela tiden på huset.
Vi tänkte bjuda på ett bildregn över en del av det som hänt i huset under den senaste tiden.

I trädgården har vi planterat lite nya höstblommor vilket både bina och de boende verkar uppskatta.

Attendobussen har bland annat varit på utflykt till Enköping där man besökte parkerna som stod i vacker höstskrud. Till lunch den dagen blev det pizza. Flera boende har också varit till Disagården och fikat och et tur har också burit iväg till Skarholmen.

Utflykter har också skett med vår nya cykel. Vi delar cykel med Attendo Topelius och kommer med jämna mellanrum att ha denna hos oss så att vi kan fara ut på äventyr och känna vinden i håret.

Vi har haft besök av en magiker som förbryllade oss med sina trick och flera trubadurer som har sjungit och spelat för oss. 4H har också varit på besök men pågrund av vädret så blev de endast de små djuren som besökte oss. Det var dock lika uppskattat och alla boende som ville fick gosa med kaninerna. Österledskyrkan har haft en utomhus andakt och kommer nu att komma till oss regelbundet igen efter ett uppehåll på grund av covid-19.

En av våra undersköterskor kom på den underbara idén om att ta med sig en bit av skogen till oss. Så nu har vi en liten bit av skogen på vår gräsmatta som har uppdaterats vart eftersom bären mognar. Ni må tro att det är många som har fantiserat om att få göra sig en kantarellsmörgås av de underbara svamparna i den lilla skogen.

Vi hade också tur med vädret då årets Surströmmingsfest gick av stapeln och det gjorde att vi då kunde hålla till ute i trädgården. Det blev som vanligt en mycket uppskattad tillställning.

Annars har vi försökt att ta till vara på de fina dagarna som hittills har varit denna höst. Just nu pågår också ett lopp som sker i samarbete med Uppsala kommun. Loppet heter ”Hur långt kan vi gå?” och går ut på att alla promenader registreras på de äldreboenden som valt att vara med. Sedan räknas detta ihop och så får vi se hur långt från Uppsala vi tar oss under två veckor. En mycket rolig idé!