Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Igår fick vi besök av Skansens akvariets klapp och kram hörna. Det var ormen Snoddas och spindeln Polly som kom till oss med sin otroligt härliga djurskötare. Vi fick information om djuren och sedan fick alla som ville möjlighet att titta närmare på djuren och även klappa om man vågade. Ett spännande och annorlunda besök som Uppsala kommun ordnade åt oss.

I trädgården är det full fart. Det har anlagt en ny rabatt där det förut endast växte buskar. Häckarna blir klippta inför midsommar. Jordgubbarna växer och frodas och är man ute och går i trädgården får man gärna titta ner i jordgubbslandet och se om man hittar någon att smaka på. Våra härligt doftande pioner blommar också nu. Passa på att dofta på dem när ni kommer på besök.

Som ni kanske har sett på Facbook eller Instagram så har våra stora balkonger på framsidan fått sig ett lyft. Det har köpts in nya möbler och plan 2 har även fått en ny balkongmatta och det kommer också att komma en till plan 1. Ni får se på bilderna hur det blev.

I veckan tog vi hit den nya cykeln som vi har tillsammans med Attendo Topelius. Cykeln är hos oss tack vare ett samarbete med Uppsala kommun och Cykling utan ålder. Det blev två turer bort till Gamla Uppsala och tillbaka igen. Det var mycket uppskattat och vi vet att det är fler som vill åka och därför kommer cykeln nästa vecka igen. Då kommer vi att ha denna hela veckan vilket gör att många kommer hinna få åka.

Annars har vi ätit glass, haft brukarråd, spelat bingo, tränat och mycket mer.

Sveriges nationaldag firades med tårtor och blomster och svenska flaggor.