Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det är fredag och solen har lyst på oss hela dagen. Vi har passat på att promenera i trädgården, mys på balkongen i solen och värmen, sått frön till blommor, ätit bakelser och flera av de boende har pratat med sina närstående via videosamtal. Vi har under denna tid hittat många vägar till videosamtal med hjälp av er närstående. Nu har vi tillgång till Facetime, Skype, Messenger och Google Duo. Ni som närstående är mycket välkomna att höra av er om ni vill genomföra ett videosamtal. om någon utav de boende vill ringa till er närstående så ser vi också till att göra det.

Det är fortfarande en lugn stämning i huset även om många börjar tycka att detta besöksförbud är mycket tråkig. Vi försöker tillsamman att finnas där lite extra för de boende när ensamheten blir för påträngande. Det kan vara ett lite längre samtal i korridoren då vi går förbi varandra, en stadig hand att hålla sig i om man är orolig eller att vi genomför en aktivitet som man uppskattar. Många aktiviteter har vi dock fått anpassa för att minska risken för smittspridning. Det kan exempelvis vara att vi genomför aktiviteten i mindre grupper eller enskilt.

Många av de boende lyssnar på nyheterna och följer utvecklingen om Covid-19. För de som vill, samtalar vi om det och svarar på frågor så gott vi kan. För de boende som inte kan tillgodose sig informationen försöker vi hitta på annat att göra. Vi kollar på gamla tv-program från Öppet arkiv, vi har frågesport och vi lyssnar på musik.

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens uppdateringar och rekommendationer. Vi fortsätter också att uppdatera våra sociala medier med vad som händer på huset.