Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Livet här på Sandelska rullar på. Vi personal fortsätter att ta tempen innan vi börjar arbeta och känner vi oss sjuka så är vi hemma. Det är fortfarande besökstopp men möjligheten att ringa och prata med sin närstående via videosamtal eller vanligt telefonsamtal kvarstår. Bland de boende ser vi till att vara extra noga med handhygien samt att vi försöker så långt det går att hålla avstånd till varandra.

Vi fortsätter med aktiviteter, vilka har blivit extra viktiga då de boende nu inte får några besök. Idag har vi tittat på Melodifestivalen från 1974 vilket var mycket uppskattat på markplan. På plan 2 tittade vi istället på Hylands hörna. Det kom och gick boende under programmets gång och alla kände igen någon som var med i programmet. Vi har också planterat om våra plantor som vi sått och som nu har vuxit till sig. Under de soliga timmarna på dagen är det alldeles underbart att sitta på de inglasade balkongerna vilket de är många som passar på att göra. Vi har också använt Attendobussen för att några utav de boende skulle få komma ut i naturen. Vi åkte till strandpromenaden nere vid Vårdsätra där vi visste att vi kunde gå utan att stöta på allt för många människor. På eftermiddagen tog vi en tur i bussen till Österbybruk där vi fick en rundtur med bussen utan att kliva av. Vi har också firat boende som fyllt år och så spelar vi spel. Ja vi roar oss på alla möjliga olika sätt med andra ord.

Stämningen här hos oss är lugn och så vill vi fortsätta ha det. Vi har genomfört brukarråd med några boende i taget och informerat om de åtgärder vi gör och vad de boende själva kan göra för att skydda sig. Omvårdnadspersonal och legitimerad personal har fått information och instruktion kring hur vi ska handskas med situationen och verksamhetschefen håller ett extra öga på Folkhälsomyndigheten samt ny information som kommer från Attendo centralt om hur vi ska agera och vida för åtgärder.

Ta hand om er!
/Sandelska huset