Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

LHBTQfrågor växer sig större och dialogen börjar också dyka upp för äldre på äldreboenden. Detta är något bra och ger personer en möjlighet att i större utsträckning få vara sig själva och få känna sig trygga i den omgivning man vistats i.

Efter att ha deltagit på en föreläsning med Anna Siverskog där hon presenterade delar av sin avhandling ”LHBTQ-personer och åldrande”, inspirerades vi till att tänka om och tänka till. Hur gör vi idag och hur vill vi göra framöver? Istället för att fråga efter ev make eller maka ska vi fråga efter partner. När vi har spadagar och ex målar naglarna ska möjligheten finnas för alla. Exemplen kan bli många på hur vi kan förbättra vår öppenhet men det viktigast vi kan gör är att lyssna in personen vi har framför oss. Vad är viktigt för just denna person? Detta med att lyssna in en person är naturligtvis inget nytt men vi kan göra det med en vidare syn och ett öppnare sinne.

Nu är det dags för Pride i Stockholm och samtidigt tänkte vi passa på att fira Pride här på Sandelska huset.

För allas rätt att finnas och för att få vara sig själva, för alla behövs!