Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Intervju med vår hälsoinspiratör Parwen:

Vad innebär ditt jobb?
– Jag ser till att sätta guldkant i deras vardag. Alla ska känna sig sedda! Jag jobbar med personerna individuellt och i grupp. De personer som inte kan delta så mycket behöver uppmuntran och påminnelse för att vara med. Alla ska ha roligt och må bra. Nu på sommaren passar vi på att vara mycket ute i naturen och trädgården. Vi fikar och hittar på olika aktiviteter. När vi inte kan vara ute så hittar vi på saker inne, exempelvis bakning, bingo, gymnastik, allsång, fia med knuff, frågesport med mera. Ibland har vi också spadagar då de som bor hos oss blir extra ompysslade.
Inför olika högtider hjälper jag till att dekorera och duka extra fint så att alla får känna att det är något speciellt på gång.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Det som är roligast för mig är när jag ser att de aktiviteter som hittas på blir uppskattade. Det är som att det binds ett stark t band mellan oss. Jag och de boende kommer nära varandra. Jag lär mig att tolka dem och jag har tid för dem.