Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

December
Som december sig bör så kantades den av julpynt, luciafirande, julmusik och julbak. Vi fick till och med snö på julafton! Under månaden hade vi bland annat besök av Angie och Johan som sjöng julklassiker för oss och Uppsala kammarsolister som spelade så fint. Vi åt också nobellunch på Nobeldagen och som avslut på året grillade vi korv ute i trädgården.

November
Under november var det några fina dagar som vi kunde använda oss av för att komma ut på promenad. Det var också alla helgons dag där vi tände ljus för de som inte längre finns med oss. Månaden avslutades med julmarknad och körsång av Sjung av glädje.

Oktober
Vackra oktober bjöd på färgrana höstlöv som vi gjorde panelgardiner av. Orkidéerna fick ny jord och vi hade turen att få njuta av bland andra Eddie Oliva och  Angie och Johan. Vi valde att uppmärksamma Halloween som växer sig större och större i Sverige. Månaden har också innehållit allt från allsång till sittgymnastik och naturligtvis också go ‘fika.

September
I september var det fortfarande fint väder vilket gjorde att vi kunde fortsätta att nyttja trädgården. Ville vi inte vara ute så finns det alltid Fia med knuff inne att spela. Under några veckor hade vi också parcykeln hos oss. Under en kväll anordnades en pubkväll med livemusik.

Augusti
Augusti är en månad med kräftskiva och surströmmingsfest. Ute var gräsmattorna fortfarande gula efter sommarens varma och torra väder. Trots detta så blev det en hel del frukt och bär på träden och buskarna. Vi fick också lyssna på Summer Orchestra som kom och spelade för oss.

Juli
Juli var det många dagar som var för varma för oss att använda trädgården vilket gjorde att vi fick använda oss av balkongerna som låg i skugga istället. Där fikades det och spelades bingo. De dagar då vädret tillät så var det exempelvis tipspromenad i trädgården.

Juni
Under juni månad var vi på besök till Uppsala domkyrka och UKK. Vi firade sommarfest, midsommar och Sveriges nationaldag. Vi ordnade också fint i pergolan och bjöd in till spadag med gott att äta och dricka.

Maj
Tulpaner som blommar, varma försommardagar, korvgrillning, utflykt och sommarblomster kan vi sammanfatta denna månad med. Härligt att efter vintern kunna gå ut i trädgården och njuta av solen, läsa en tidning eller ägna en stund åt att brodera. Under denna månad anordnades Attendolunken och alla som ville fick möjlighet att komma ut och gå en promenad i närområdet. Vid en utflykt till Gamla Uppsala fick vi njuta av utsikten av högarna och vi passade också på att besöka museet.

April
Under april månad tog vi oss en tur till Gränby centrum. Vi tittade också på film och firade påsk. Mobil omsorg började introduceras och vårblommorna blommade fint i trädgården.

Mars
Gnistrande snö kunde vi fortfarande njuta av i mars. Vackra dagar som bjöd på sol och vintern från sin vackraste sida. Inomhus firande vi våffeldagen och internationella kvinnodagen.

Februari
Så här i början av året kan man bli sugen på att göra om. Så blev det på markplan där det möblerades och dekorerades om i vardagsrummen och i matsalarna. Det blev fint och trevligt. Vi firade också alla hjärtansdag och åt vi semlor. Minneslådan åkte fram och i den hittade vi gamla dryckeskärl av olika slag.

Januari
Tulpanens dag med mängder av härliga tulpaner. Sport på tv och musik av Knivsta-Sune. Januari blev en lugn månad med fler små aktiviteter. Det bakades, spelades bingo och kroppen tränade vi genom sittgymnastik.

Tack för detta år!
Nu ser vi fram emot fler minnen och härliga upplevelser under 2019.

God fortsättning till er alla!