Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Sommaren, värmen och solen är fantastisk men det är viktigt att få i sig tillräckligt med vätska och att inte bränna sig i solen. Smhi gick nyligen ut och varnade för höga temperaturer som kan innebära hälsorisker för utsatta grupper exempelvis äldre. Här på Sandelska har vi njutit av sommaren i fulla drag men för att ha möjlighet till det så vidtog vi några åtgärder i början av sommaren som har gjort det möjligt.

Vi har vistats mycket i trädgården men då under parasollen eller i skydd av de buskar som nu har vuxit sig så pass stora att de ger lite skugga. Några utav de boende har velat sitta och sola men vi har då hjälp dem att hålla tiden så att de inte suttit för länge i solen.
I början av sommaren så köptes det in solhattar som de boende kunde använda sig av, det köptes också in dryckesbehållare så att det ska finnas vätska nära till hands då vi är ute i trädgården.
De varmaste dagarna har vi till och med valt att var inne under de varmaste timmarna och då istället utnyttja balkongerna vid köket eller någon utav vardagsrummen på de olika våningarna.

Det har varit en fantastisk sommar och vi hoppas få njuta av den lite till.