Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Påsken på Sandelska huset firades som sig bör med god mat och trevligt sällskap. Här nedan finner ni lite bilder från påskfirandet.

Innan påsk så drog vår hälsoinspiratör tillsammans med en av våra språkpraktikanter igång rörelse också för personalen. Att arbeta inom vården kan vara slitsamt för kroppen och detta försöker vi avhjälpa bland annat med hjälp av information och träning i hur man på bästa sätt förflyttar en människa som behöver hjälp men också genom olika arbetstekniska redskap så som ex höj- och sänkbara säng eller lyft. Men utöver detta är det viktigt att stärka sin kropp genom rörelse. Det kan vara att träna på sin fritid och att stanna upp någon gång om dagen och genomföra ett enklare träningsprogram med några få men effektiva rörelser. Här genomför vi ett träningspass tillsammans. Ju fler desto roligare!

20180326_101616

Förra veckan avslutades med en spadag för de äldre. Det erbjöds massage/taktil massage av axlar och händer, fotbad och avslappning. I rummet doftade det gott från doftljus och ur högtalarna strömmade det lugn musik, på bordet finns det gott att äta och dricka. En härlig stund med njutning för alla sinnen!