Etiketter

, , , , , , , , ,

 

Det har hänt en hel del här på Sandelska huset som ännu inte har dokumenterats i bloggen. Därför kommer här en lite sammanställning på några av de aktiviteter vi har ägnat oss åt den senaste tiden.

Våffelfika
Nygräddade våfflor med grädde och sylt eller varför inte grädde och chokladsås.  Detta bjöds det på i samband med eftermiddagsfikat en dag. Våfflorna var mycket uppskattade och de boende gick därifrån mätta och glada.

Besök i Botaniskaträdgården
En fredag bestämde några utav oss för att åka till Botaniska trädgården. Vi promenerade runt i trädgården. Inne i orangeriet pågick en skördeutställning med väldigt vackra kreationer, alla gjorda av olika grönsaker. Vi avslutade besöket med att fika på Café Victoria innan det bar av hemåt.

Dahlia
Byrons blommor fortsätter att pynta trädgården. Här är en vacker dahlia.

Eftermiddag med nybakad rulltårta
Vid halv 3 på eftermiddagarna bjuds det på fika på Sandelska huset. Denna dagen bakades det rulltårta som det sedan bjöds på.

Festlig lunch på markplan
Ibland är det roligt att göra något extra. Här om dagen dukade vi fint på borden och dekoren bestod av rönn och annat höstfint. Maten bestod av pannbiff med potatis och gräddsås, till detta serverades en sallad och nybakat bröd.