Etiketter

, , , , , , ,

Nu var det för länge sedan vi uppdaterade bloggen och därför kommer här en sammanställning av vad som har hänt den senaste tiden.

Nytt utseende på bloggen

Till och börja med vill vi uppmärksamma att bloggen har fått en uppdatering i färg och bild men också i typsnitt på text och rubriker. Bloggen fick helt enkelt ett lite mer somrigt utseende som vi tyckte passade bra denna soliga fredag.

Utflykt till Upplandsmuseet

För två veckor sedan var några utav de boende och besökte Upplandsmuseet. Det blev en trevlig stund inne bland utställningarna som alla skapade en hel del samtalsämnen under tiden vi gick där. Efteråt hade vi tänkt att fika nere på stan men vinden blåste kallt och det var ingen värme i luften trots solsken. Därför åkte vi tillbaka till Sandelska tidigare än planerat och fikade istället gofika ute i trädgården. Det är väldigt trevligt att komma iväg en stund och vi har också fått förslag på andra stället att besöka. Det får helt enkelt bokas nya datum och utflyktsmål här framöver.

Ansiktslyft för balkongen på markplan

Nere på markplan har det slitits hårt med lilla balkongen som ligger vid matsalen. Denna balkong är inte inglasad vilket gör att den påverkas mycket av väder och vind. Tidigare har det stått blomlådor runt om balkongen som har haft spaljéer fastmonterade ovanpå sig. På hösten och vintern då vinden har tagit i så välter blomlådorna och all jord faller ur. Nu har spaljéerna istället sänkts ner så att blomlådorna ska stå stadigt och nya blommor har köpts in och planterats.

Blandade aktiviteter i huset

Under veckan som gått så har det spenderats mycket tid utomhus eftersom det har varit så fint väder. Vi vill passa på att påminna om att det är viktigt att ha något på huvudet då man sitter i solen samt att ha smörjt in sig med solskyddsfaktor för att inte bränna sig. Vi vill också påminna om att dricka mycket under alla varma dagar här framöver. Under sommaren kommer vårdnadspersonalen, efter behov, att dra ner persiennerna inne i de  boendes lägenheter för att om möjligt förhindra att rummen blir för varma. Det kan också vara skönt att ha en fläkt inne i sin lägenhet under varma sommardagar och nätter.

Entrén har fått nya fina blommor och nya allsångshäften har sammanställts efter förfrågan från de boende.
Parwen, vår hälsoinspiratör, har tillsammans med de boende tittat i Minneslådan som denna gången innehöll gamla verktyg. Det är spännande att se om och i sådana fall hur verktygen har utvecklats men också att få höra personliga historier/minnen som kopplas samman med de olika verktygen.

Nu väntar helgen och nästa vecka är vi tillbaka igen.

Ha en fortsatt fin dag!
/Sandelska huset