Vilket fantastiskt år det har varit!
Tack till alla boende, personal och närstående för det här året.

Nu ser vi fram emot 2016 men först blickar vi tillbaka på 2015.

Januari

Vi har besök av en söt liten cockerspaniel tik. Det firas också tjugondag Knut i huset. 073079

Februari

Vi hejar på de svenska deltagarna i skidtävlingarna i Falun. Arbetsterapeut Sanna gör sina sista dagar på Sandelska huset under februari innan hon far vidare på nya äventyr.C. Kallasannaporträtt1

Mars

Det planteras fröer som växer så det knakar. Det ärinte bara växterna som uppskattar solen och värmen det gör vi också. För att fira att den efterlängtade våren har anlänt så anordnas en vårlunch. Under mars månad så bjuds det även på underhållning, på bilden nedan så är det kören Sjung av glädje som sjunger för oss.

April

I april så firar vi påsk och fortsätter att njuta av solen som letar sig fram. Det börjar en ny arbetsterapeut som heter Ann-Kristine och vi blir bland annat underhållna av vissångaren Lars Gunnar Wiklund som sjunger och berättar om Evert Taube.

Maj

Vi grillar korv, går Attendolunken, njuter av de första tulpanerna som vågar sig upp ur marken och så får Sandelska huset en egen facebooksida.

Juni

Nu är det sommar och dags för Sommarfest med god mat och underhållning. För att stimulera alla våra sinnen så anordnas Sinnenas trädgård. Det köps även in blommor som planteras ut på balkongerna.

Juli

Trädgården blommar med allt ifrån pioner till fläder. Det fikas ofta ute i trädgården. På balkongerna så växer de inköpta blommorna så fint. I juli firas också att Sandelska huset fyller fyra år.

Augusti

Augusti bjuder på fantastiskt väder, då passar vi på att bjuda in 4H gården. Det blir också en spontan och uppskattad utflykt till en närliggande liten damm för några utav de boende. Under månaden så anordnas det både kräftskiva och surströmmingsskiva. Under Augusti månad så startar många utav de projekt som sedan kommer att löpa vidare under hösten.

September

När solen visar sig så fikas det fortfarande i trädgården, då det regnar så fördrivs tiden på olika sätt inne. Seniorshopen är här och säljer kläder, det vardagsmotioneras och de boende som är involverade i fallpreventionsprojektet (som löper under hösten) får även individuell träning. Under en dag får vi också besök av japanska studenter. De läser till socionomer i Japan och är i Sverige för att göra studiebesök på olika ställen. Höstens Attendolunk utspelar också under september månad.

Oktober

Nu har hösten anlänt, de flesta blommorna har blommat över men trädgården innehåller fortfarande mycket färg. Den första frosten kommer och vi värmer upp oss med te-dans. Vi lyssnar på musikunderhållning som framförs av Girilal Baars. På allhelgona så tänder vi ljus för alla de som inte längre finns med oss men som alltid finns i våra hjärtan.

November

Vintermånaderna är här men ute är det milt. På balkongen växer pelargonerna bredvid ljungen men kryddorna har fått flytta in. I huset händer det mycket under denna månad, tandläkarna är här för att se över allas tänder, fotvården ser till att alla har fina fötter och Attendo uppmärksammar vikten av mellanmål med en mellanmålsvecka. Vi har julmarknad och granen får sin plats i trädgården.

December

December, det julpyntas och julbakas. Ute i trädgården får vi besök av en liten björktrast och det kommer till och med lite snö. Uppsala lucia besöker oss och bjuder på ett mycket stämningsfullt luciatåg. Therese som är sjuksköterska har nu varit vår medarbetare några månader och vi är glada att ha henne här. Julafton och nyår firas in med god mat och trevligt sällskap.