Under förra veckan arrangerades Sinnenas trädgård så Sandelska. Under hela dagen kunde de boende gå ut i trädgården och besöka någon utan de fem stationer som vardera representerade ett utav våra sinnen.

Vid stationen Syn fanns det bland annat bilder med synvillor. Det fanns även en synvilla i ett av träden på gården. På ett bord fanns det såpbubblor som seglar iväg i vinden i många fantastiska färger.IMG_0504

 

Vid stationen Hörsel kunde de boende lyssna på fåglar ur en fågelbok eller bara sluta ögonen och lyssna på alla ljud som finns runt omkring en.

Vid stationen Känsel fanns det olika material att känna på och diskutera kring.

Vid stationen Smak och Lukt fanns det kryddor, färska och torkade, att lukta och smaka på. Det fanns även burkar med russin och tranbär att smaka på. Genom att smaka och lukta på kryddor och andra dofter väcks många minnen till liv, dessa minnen ledde till ett fint samtal mellan flera boende och personal.

P1000344 P1000345 P1000347

Då alla stationer var avklarade fanns det möjlighet att ta det lugnt i hammocken eller ta en runda till runt gården och svara på frågorna i tipspromenaden som fanns uppsatt.

P1000343P1000354

 

En härlig dag i trädgården som vi gärna gör om.

/Ann-Kristine, leg. arbetsterapeut och Sara Nelsén, leg. sjukgymnast.