När vi i början på veckan såg att solen skulle skina på torsdagen så planerade vi med kort varsel en hel dag med aktiviteter utomhus för alla boende! Solen sken från en klarblå himmel och vi hade en underbar dag som ackompanjerade av härliga 50-talshits och dansband ur banspelaren – det var fritt fram att önska och i princip alla låtar finns ju att söka fram i telefonen – teknik när den är som bäst!

Lunch serverades inne som vanligt men sedan möttes vi ute i trädgården igen på eftermiddagen. Vi åt lite extra nyttigt och gott fika på förmiddagen efter allt gympande – juice med rödbeta och svartvinbär, lite nyttigare kex med tranbär, vindruvor och torkad frukt. På eftermiddagen tog vi kaffe och fika utomhus.

Sittgymnastik, bowling, frågesport, boule, kasta prick, styrketräna både armar och ben, kasta boll – allt går att göra utomhus! Jag och Sara fick vår dos av motion när bollarna flög högt och lågt!  Många härliga leenden och skratt som gjorde dagen till något att ta med sig in i vintermörkret. Någon satt och beskådade livet i trädgården från en långsamt gungande hammock och någon från en skön solig plats utmed en vägg och det är också ett härligt sätt att delta på  – på sina egna villkor

När aktiviterna var klara och vi plockat undan sakerna dröjde sig både boende och anhöriga kvar och musiken fick fortsätta spela under hela eftermiddagen fram till middagen.

031  038  051 055

/ Sanna