Värmen ligger fortsatt kvar över Uppsala. Vi tar tacksamt emot att nätterna är kyliga så attt vi kan vädra och kyla ner under natten. En utflykt var ju planerad idag till Botaniska trädgården men den ställer vi in eftersom meterologerna varnar för att det idag ska vara över 30grader varmt! Vi tar det istället lugnt och ser till att alla får i sig tillräckligt med dryck och mår bra. Trots värmen är det faktiskt några som söker sig ner på gården och sitter i skuggan av en parasoll och njuter av sommarvärmen.

Många innovativa sätt att göra glass av frukten i fruktkorgarna har jag sett. Ex chokladdoppad melonglass och frusen banan på pinne även den doppad i choklad.

BANANGLASS:
Frys bara in valfri mängd bananer, 2-3 stycken är nog lagom för en stor portion.
Ta fram bananerna och låt de tina ca 5 minuter. Mixa sedan slätt, vill man så går det bra att också tillsätta lite kokosmjölk när man mixar. Smaksätt glassen genom att tillsätta choklad i valfri form. KLART!

bananglass