Lite fakta om Mars månad;

  • Månadens blomma är påskliljan
  • Månadens högtider; Internationella kvinnodagen, kronprinsessans namnsdag, vårdagjämningen, våffeldagen m.m
  • Månadens fåglar; I landskapet Uppland börjar, normalt sett, de första flyttfåglarna anlända i mars månad. De fågelarter som brukar anlända tidigast är skogsduva, ringduva och morkulla, tätt följda av tofsvipa, stare, bofink, rödhake och den mindre kända trädlärkan

Förutom att uppmärksamma en del av dessa högtider kommer Mars innefatta en del nya aktiviteter både för de boende & personalen….

Promenadgrupper: 1 ggr/vecka ska vi ha gemensamma promenadgrupper. Alla personalkategorier(Usk, Ssk, Vc, At, Sg) kommer att turas om att leda promenadgrupperna. Detta innebär att alla boenden som vill, från de olika planen, går ut tillsamman med några ut peronalgruppen. Detta är friskvård för alla!:)

IT-café: Under 1 vecka i februari hade vi elever från IT-gymnasiet här, de hade en intensivkurs i datoranvändning för de boende. De lärde sig otroligt mycket och tyckte att det var roligt. För att bibehålla dess kunskaper och utveckla dem ännu mer kör vi igång med IT-café 1 ggr/vecka.

Fredagsdans:Rörelse till musikutan krav på prestation. De allra flesta av oss har någon gång i livet varit ute och dansat till skön musik. Musik och dans är glädje för många och kanske framkallar det många fina minnen från förr.

 

Vill man se vad som händer varje dag på Sandelska huset kan kan gå in under fliken  Sandelka huset – månadens aktivteter.

//Melisa