Dag 1 på datakursen är avklarad och troligtvis kommer både lärare och elever att sova gott inatt:) Varje deltagare fick en egen lärare och vad man lärde sig såg lite olika ut. De flesta började med att lära sig hur man hanterar musen, vilket var lättre sagt än gjort. Men med lärarnas små knep så gjorde alla framsteg. Man kunde tex. förstora pekaren på skärmen samt göra att den rörde sig långsammare, detta underlättade väldigt mycket. De som hade mer datavana tog steget direkt till att surfa på internet och skicka mejl. De lärde sig att Googla och hittade bilder på olika ställen de hade besökt, fiskeställen och semesterorter. Detta är faktiskt en bra aktivitet som man kan göra tillsammans. För någon dag sedan så surfade jag och en av de boende på en Ipad och hittade då kyrkan som hon gifte sig i och stället hon växte upp på. Hon hade massa att berätta och jag lyssnade…..Häftigt!