”Alla hjärtans dag är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver………”

Här på Sandelska Huset har alla hjärtans dag uppärksammats med fika. Vi hade även en trubadur som var här och sjöng och spelade några romanstiska toner….

Munkar med grädde och geléhjärtan…..

Chokladtårta med geléhjärtan…..

Glad alla hjärtans dag//Melisa